LaesieWorks Het PZN


Wat zijn de alternatieve zorgvormem?
Het Persoonlijk ZorgNetwerk is natuurlijk geen oplossing voor alles en iedereen.
Een zorgbehoevenden die zelf niks kan regelen en ook niemand in zijn/haar directe omgeving heeft die dat kan/wil doen, kan er niet veel mee... tenzij daar een bevoegd persoon voor mag worden ingehuurd, of de zorgverleners deze taak onderling mogen verdelen. (note: Hoe groter de groep mensen binnen 1 zorgnetwerk, hoe groter de sociale controle)
Zorgverleners die veel aaneengesloten uren willen werken, kunnen beter in een instellingen gaan werken, omdat hulpbehoevenden niet op een rijtje wonen en ook niet op een aaneengesloten volgorde zorg nodig hebben. Maar bij het PZN heb je meer vrijheid en zit er geen zorgbureau tussen die de boel vaak maar slecht regelt (en daar veel geld voor rekent). Totaal gezien kan het dus toch nog positief zijn: prettiger werk en voldoende inkomen.

Ik dacht eerst hier een opsomming van allerlei andere zorgvormen van binnen en buitenland te geven, met daarbij alle voor- en nadelen, maar er zijn er erg veel, ik heb er onvoldoende informatie over, en ik vind het lastig om objectief te beoordelen; andere mensen hebben andere meningen.

Kort samengevat zijn er heel veel verschillende zorgvormen in Nederland, en als je nog een andere vorm kent, kan je die zelf opzetten (niet eenvoudig, maar soms wel mogelijk).
Maar als je baas wil zijn over eigen zorg in jou thuis situatie (of die van je kinderen), of je wil liefst werken bij een eigenzinnige zorgvrager, dan kan het Persoonlijk ZorgNetwerk veel voor jou betekenen.