LaesieWorks Het PZNWAT ER AL GEDAAN IS
1) Het 1e privé - Persoonlijk ZorgNetwerk van Giesbert is ontstaan; midden 2002.
2) Barbara Koerse en Gertrud Maes hebben Giesbert de tip naar het fonds FLI gegeven (februari 2003).


3) Het Fonds Lokale Initiatieven van Cyburg had een wedstrijd met als thema "ITC ter verbeteren van de zorg". Giesbert's idee heeft de prijs van € 40.000 gewonnen om het PZN te realiseren.
Marie-Claire Aarts (project leidster) Marijn Meijles (programmeur) en Coen de Koning (vormgeving) hebben geprobeerd het PZN plan van Giesbert te realiseren, maar dat is helaas niet meer geworden dan een half werkende schets. Het geld was op en het PZN project in gevaar. Vooral ervan geleerd hoe het niet te doen; met een goed idee ben je er nog niet, zonder bijzonder goede uitvoering kom je nergens, ook niet met een flink budget. InterNLnet sponsorde het netwerk met gratis hosting en ondersteuning, t/m 2004.
4) December 2003. "Stichting Giesbert - PZN" is opgericht: Giesbert Nijhuis, Lars Nanninga, Sophieke Nijhuis-Bouma, en Hans van der Veen. Doel: herstart van het PZN project, zoeken naar hoe het project voortgezet kon worden.


Lars
(door Yvonne Blaauw)

Sophieke

Hans

Frans

5) Samenwerking tussen: Stichting Giesbert - PZN, Frans de Jong, Cyburg.
6) December 2004. Stichting Amsterdam Kennisstad geeft een financiële steun van € 3000,- voor het opzetten van het plan van aanpak.
7) November 2004. Samenwerking gevonden met Tom Verhagen, Yve Groen en Tobias Groothuyse. Het Businessplan word gemaakt en de bouw van het PZN-zoek-module opgestart.8) 1 Februari 2005, het nieuwe PZN is online (enkel de zoekmodule). www.pznnet.nl
9) September 2005. Het ministerie van VWS geeft de "Stichting Giesbert-PZN" een grote subsidie van € 105.585,- (min € 16.860,- BTW) om het PZN financieel te steunen tijdens de start periode, nu komt alles in een stroomversnelling!
10) 2006 het PZN krijgt een aantal grote updates waarmee de basis voor het Persoonlijk ZorgNetwerk gelegd is.
11) Januari 2007. Programmeur Tobias verlaat het PZN, en programmeur Niek komt erbij.
12) Mei 2007. Er werken naast Tom en Yves ook nog 4 programmeurs aan alweer een belangrijke update voor het PZN. De gesprekken met PerSaldo zijn ondertussen erg positief en er beloofd een mooie samenwerking te ontstaan.WAT ER NOG GEBEUREN MOET
Een heleboel. Doe je mee!? Goede mensen en budget zijn altijd welkom!
Het PZN dat ik voor ogen heb, is niet iets kleins wat even in elkaar gezet kan worden en dan klaar is.
• De PZN interface moet op bijzonder veel manieren aan te passen zijn aan persoonlijke wensen, zodat het overzichtelijk is en door bijna iedereen te gebruiken is. Het PZN is dus niet gericht op een gemiddeld mens.
• Het PZN systeem kan aan nog meer dingen gekoppeld worden, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk wordt om loon te betalen vanuit het financiële overzicht en toegang te hebben tot het eigen medisch dossier.
• Het PZN is nu gericht op Nederland, maar Nederland is klein. Andere landen zouden het ook kunnen gaan gebruiken.
• Het PZN moet zo goedkoop mogelijk zijn voor de gebruikers. Ik zie het als positief voor de werkgelegenheid en een aanval op "het papieren monster", beide zijn kosten besparend en goed voor kwaliteit van het leven. Het PZN kost natuurlijk geld om op te zetten en draaiende te houden, maar waarschijnlijk bespaard het meer geld dan het kost. De partijen die veel geld besparen door het PZN lijken mij ook de logische partijen om de (minder) kosten van het PZN te dragen.
• Het PZN zal nooit af zijn, het zal altijd: doorontwikkeld, onderhouden, en aangepast moeten worden.

Er zijn nu al meer dan 80.000 budgethouders, en dat aantal groeit. Als 1 op de 5 gebruik zou maken van het PZN, dan zijn dat 16.000 budgethouders + een meervoud van dat getal aan zorgverleners die er qua zorg/werk op vooruit kunnen gaan!